Det lyder måske banalt, at du skal vide, hvad du gerne vil fortælle, når du skriver din tekst. Ikke desto mindre er de fleste tekster derude ufokuserede og rodede, og man efterlades med spørgsmålet: "Hvad var det egentlig denne tekst ville mig?"
Din læser ejer ikke tålmodighed Det er en kæmpemæssig styrke at være 100 % tunet ind på, hvilken hovedpointe, du vil formidle til læseren, før du overhovedet går i gang med at skrive. Men hvorfor er det nu så vigtigt? Det er det, fordi dine læsere typisk er utålmodige og kritiske. De læser ikke for hyggens skyld, men søger aggressivt svar på deres spørgsmål. Forvirrer du læserne med en rodet vinkel og syv halvhjertede pointer, mister de interessen.
Tag en lille snak med dig selv Derfor: Stil dig selv spørgsmålet, "hvad vil jeg gerne fortælle?" og svar på spørgsmålet ved at sige, "jeg vil gerne fortælle, at ...". Alt hvad du siger efter "at", kan du nemlig skrive ordret ned og bruge som din manchet/underoverskrift for teksten. Husk at formulere dit svar i en eller to præcise sætninger uden fyldord. Skær ind til benet, vær præcis og tænk ikke så meget på, hvor lækkert det lyder. Det vigtigste er, at din vinkel er knivskarp.
En lille udfordring til dig Søg inspiration i din foretrukne avis. Journalisterne er mestre i at skære ind til benet og være skarpe på, hvad de gerne vil fortælle os læsere. Gå på opdagelse i din yndlingsavis og læs manchetterne, der kort og præcist fortæller artiklens pointe. Sådan skal du selv begynde dine tekster. Det er da nemt, ikke? Rigtig god fornøjelse!